...allihopa, jag med. Fast på väldigt olika vis. Min långsökta tanke är att det inte är en alldeles lätt värld att vara barn i. Eller vuxen heller för den delen. Mycket lidande både fysiskt och psykiskt som vi alla måste överleva. I Sverige har vi det otroligt gott ställt när det handlar om de fysiska behoven, jämfört med andra länder, även om det faktiskt finns barnfattigdom också i Sverige. Här visar sig lidandet mer i psykisk form. Stress, ångest, depression. Alla barn som blir vuxna är maskrosbarn enligt mig. Alla barn gör mig otroligt imponerad över deras inre styrka. Men dem jag egentligen ville skriva om (för jag har ju en förmåga att ta tid på mig att komma till saken) är de barn jag jobbar med. Barn mellan 0-18 år. Maskrosor som kämpar för att ta sig igenom en asfalt skapad av krav, förväntningar, förmaningar, oförståelse och maktutövande. Jag gillar inte tanken på att maskrosbarn skulle vara den lilla klick som blir ordentliga vuxna med jobb och villa utan missbruk och kriminalitet. Allas kamp är lika stor. Oavsett resultat. Ett sommartecken. Och en påminnelse till mig själv att jag jobbar med rätt saker.


En bild från kalaset i Hjärup i helgen. Endast Porsche är bra nog för Alma.Vill tipsa om en bra bok oxå! Feelgood-bok med bra budskap. Som till exempel att det är bättre att vara sig själv och bli ensam än att vara någon man inte är och känna sig ensam. 

Äter popcorn för första gången på flera år, mmmm... Varför gör jag inte det oftare? Kollar fånig feelgood-film med travolta och myser en perfekt lördag. Perfekt förutom den trötta tröga pollenhjärnan som förföljt mig å Philip de senaste dagarna. Glömmer varje år hur jobbigt det är! Och detta året äter jag tillåme medicin, hjälper föga. Men min lördagskontenta är: life is goooood!!


Popopopopopcorn :)


Igår trotsade vi pollenen och matade ankorna. 
Idag är jag tacksam för de ekologiska närodlade och vackra tomaterna som jag ätit. Det är extra speciellt att ägna mig åt ätande efter att jag ägnat mig åt funderande över vad jag äter och hur det har hamnat på min tallrik. Att maten jag äter har sluppit undan både kemikalier och långa flygresor. 


Lunch med jobbet på tomatens hus!


Så otroligt god tomatpaj, ska försöka göra den själv nån dag.


Från tomatens hus köpte jag med mig tomater och limebasilika som blev eftermiddagens picknickmat i solen. Alma lekte apan i mitten med grannbarnen, tror att Alma var apan flest gånger...


Och magnolian blommar, bara en vecka innan Valborg. Första maj välkommen snaaaaart!