En hålligångvecka avslutades med en späckad helg. The story of our lifes! Men det har varit väldigt roligt. Här kommer helgen i bilder..


I fredags var jag och Philip på dejt medan Alma var hos farmor och farfar. Philip ordnade med picknick i naturen, helt underbart! Det var längesen vi gjorde nåt sånt. Solen sken och inte ett moln på himlen. När jag låg och tittade upp mot alla flygplansstreck på himlen tänkte jag att det hade varit en perfekt dag att flyga på...


... det var då jag kom på att jag faktiskt HADE en flyglektion inbokad (om en timme)! Så det blev ett hastigt hejdå till picknicken och vidare till Eslövs flygklubb. Här är planet jag flög över hela Skåne! Fantastiskt roligt, inte särskilt svårt faktiskt, men tyvärr lite tråkigt att jag blev väldigt illamående efter halva turen. 


Igår var vi på ett väldigt vackert bröllop med fin musik ("Bellas song" som utmarsch!) mysig kyrka, trevliga gäster och såå god mat. Alma var på sitt busigaste men gladaste humör och fick allas uppmärksamhet förstås ;)

Idag fick vi spontanbesök av två fina ölänningar varav den ena hade lagt på sig några kilo som förväntas försvinna i augusti nån gång! Roligt!

Nu blir det äggmackor, betala räkningar och läsa boktjuven.
Rubriken är en direkt och oblyg stöld ifrån hemsidan www.becomingminimalist.com, och vårt nya projekt är en nödvändig och befriande stöld ifrån hemsidans skapare. Egentligen är det inte ett "nytt projekt" i den mening att vi testar det här för skoj skull och ser hur det blir. Det är snarare svaret på en gåta som både jag och Philip har gått och klurat på länge. Vi har båda kännt lite avsmak inför allt konsumerande i samhället, bävat inför jul och födelsedagar då man "måste önska sig något" och framförallt kännt att alla saker vi har snarare tar än ger energi. Såklart har svaret egentligen varit enkelt och vi har kunnat göra denna förändring tidigare. Men som med det mesta så måste det mogna fram tills man är redo. När minimalisten Joshua Becker hade ett föredrag på tv så var vi redo! 


Så nu är det storrensning som gäller! Vår kaos-vind är först ut förstås. Vi har hittills kört FYRA gånger med fullproppad bil till Erikshjälpen. Sjukt hur mycket vi samlat på oss. 


Måste bara dela med mig av en sida ur en barnbok vi hittade bland Philips minnen. Haha! Den är från -77 och det säger kanske allt? ;)


Vårt första steg mot minimalism är att rensa och är det lättaste steget. Nästa steg är att inte köpa en massa, det svåraste. Hoppas vi klarar det och mår bra av det, och att ni vill stötta oss :)
Just nu sitter jag och tittar på prinsbröllopet och fäller en tår, ler medkännande åt den nervösa prinsen och skrattar igenkännande åt att prinsessan Leonora inte vill sitta still. Herregud så gammal jag har blivit! Eller bara väldigt sentimental på sistone. Jag blir tårögd av precis allt som är minsta lilla gulligt nuförtiden. Som till exempel att min dotter dansar runt midsommarstången för första gången. Fast med en sammanbiten min även om jag tror att hon tyckte om det. Det är som att hon ibland vill suga in vad som händer helt och håller innan hon visar känslor. När det sedan är slut ropar hon "meeer!". 


Här åker snart prästens lilla kråka ner i diket. Tur att vi var tre som kunde turas om för dansen höll nästan på en timma! 


Vädret var perfekt midsommarväder (sol mellan regnskurar), sången i kyrkan var vacker, hundarna var många (till Almas glädje), tupplurarna under dagen var behövliga, och maten var såååå god!


Tack mina älsklingar för en midsommar i klass med ett prinsbröllop. Att fira midsommar när man har barn är helt jävla underbart om nån frågar mig!


(Tack också till babblarna, jag är glad att ni finns)