Resan fortsätter och nu är vi i Wismar. Gammal hansastad vid kusten som tillhörde Sverige i typ 300 år. Varje sommar har de en Sverige-festival och de verkar lite smått besatta av svenskar!  Mysig stad men inte i närheten av hur fint Lubeck är förstås. Men äääntligen är allt öppet och befolkat! Vi hade helt missat att tyskarna firar pingst rejält med långledigt och stängda affärer. Det positiva var att det knappt var någon trafik. 


Inte ens mataffärerna var öppna. Det enda som fanns att tillgå var kebabställen, och äter man inte kött i Tyskland så får man nöja sig med klassikern "3 sorters kål i bröd"... på en parkering :P


Vi har besökt många vackra kyrkor. 


Men nästan fler lekplatser. 


Philip köpte en boll "till Alma"... 


Här är två "svenskhuvuden", tydligen tyskarnas idé om hur en typisk svensk ser ut. Om jag ska dra alla tyskar över en gräns så har jag upptäckt att de är väldigt barnkära :) Alma får mycket uppmärksamhet och komplimanger. På restauranger får hon gratis frukt å bröd, på hotellen får hon godis stoppat i fickorna. Sen har jag även lagt märke till tyskarnas fantasifullhet. Namn på restauranger kan vara till exempel "restaurang ingång" eller "restaurang äta och dricka". Det är dock frustrerande att förstå nästan allt de säger men att inte kunna prata tillbaka. Måste öva min tyska. Wiedersehen!

Kommentera

Publiceras ej