Det finns visst ett ord för det jag och Philip tänkte syssla med! Det som var en stor orsak till vår flytt och den idé som vi försöker hålla levande i vårt sökande efter vår plats på jorden. Downshifting är ordet. Att konsumera mindre för att kunna jobba mindre. Att få tid över istället för att äga saker. Att leva ett lugnare tempo och prioritera familjen. Växla ner helt enkelt. I en tid då alla verkar vilja växla upp. Men fasen vad svårt det är ibland att följa hjärtats röst istället för majoritetens. Eller kanske den inbillade majoriteten. För visst finns det fler som tänker som vi! 

Det är nu två månader sedan vi flyttade hit och vi har så smått börjat ana ungefär vart på jorden vi kommer att landa. Det lutar starkt åt den gamla trästaden Eksjö. Mysig liten håla med väldigt litet utbud och billiga hus, precis som vi önskar. Dessutom en turiststad om sommaren och med otroligt vacker natur runt knuten. Vi håller fortfarande drömmen om att bo på landet vid liv men får se vart vindarna för oss. 


Med trevande steg nosar vi på vår "tilltänkta stad" och idag firade vi Valborg i Eksjö och såg våren vinna mot vintern i ett spännande ryttarspel. Alma blev antingen väldigt fascinerad eller helt vettskrämd för hon rörde inte en min där hon satt på Philips axlar i en halvtimme! 


Sen har jag även hunnit med en yogamässa i Göteborg med min syster. Blev laddad med inspiration och hade sjukt kul på paryogan :) Utan andningen blir yoga ett vanligt gympapass (säger Matildas yogalärare). Med andningen blir den ett sätt att finna sig själv på. Yoga är fantastiskt för kropp och själ, men det räcker att bara uppmärksamma tre andetag per dag för att skapa en förändring i livet. 


Välkommen våren och allt du har planerat åt oss! 


Kommentera

Publiceras ej