Jag har en himla massa bilder från senaste veckan och tänkte bildbomba lite. Det där armbandet jag skrev om sist visade att jag lever ett typiskt småbarnsmamma-liv, min aktivitetsnivå låg på 100% (mina kollegor hade runt 50-60%) och min sömn låg under 50% av fullgod sömn (kollegorna var uppe på 90%). Jag orkade tyvärr bara ha armbandet på mig i två dygn, eftersom den bara visade en verklighet jag redan känner till så blev det mer stressande än hjälpande att ha den på.

Här kommer i alla fall lite bilder på vad man kan hinna med trots lite sömn och tack vare full aktivitet!


Snöööööö!!! Jag blir alldeles (för mycket) lycklig och lyrisk när första snön kommer. Försökte smitta av den känslan på Alma och lyckades halvvägs. Hon pratar fortfarande om "snögubben som försvann" i alla fall (grannarnas snögubbe som jag låtsade att vi hade gjort). 


Har gjort min första sockerfria blåbärssylt som var fånigt enkel och galet god. Jag sa till Philip att "Den håller bara en vecka i kylen" och två dagar senare var den slut.


Under arbetstid har jag fått studera De sju dödssynderna på nära håll på Dunkers kulturhus. Kan ni gissa denna?


Måste även stolt lägga upp bilden på det konstverk vi själva fick skapa. Den här slappa katten fick symbolisera dödssynden Lättja. Vi döpte verket till "solsemester i Grekland" då vi (som de socionomer vi är) ville lägga till ett politiskt budskap 😉


Igår hade vi en oplanerad heldag tillsammans alla tre, första på länge! Då åkte vi till badhuset och plaskade i bebispool och bubblade i bubbelpool. Resten av dagen gick åt till kalasbak. Blev en chokladtårta och dessa jordnötskakor. Om en timma börjar Almas födelsedagskalas.

Imorgon fyller hon 2!!! ❤️
Fredagkväll, Philip jobbar, Alma somnade för fem minuter sedan! I veckan som gått har jag 
- varit på mitt första utvecklingssamtal (eller Almas alltså)
- haft kvalitetstid med Philip
- legat sömnlös om nätterna av nån anledning
- sagt konstiga saker på jobbet pga sömnbrist
- handlat alla julklapparna (totalt 125kr på second hand)
- blivit med armband
- blivit erbjuden jobb
- tackat nej till jobb

Det där sista får mig att slita mitt hår! Kort förklarat: innan Alma kunde jag bara tänka mig att jobba med något väldigt intressant och utvecklande (för mig intressant och utvecklande). Nu känner jag att ett jobb i kassan på Ica hade varit rätt skönt. Jag vill hitta ett jobb som gör det möjligt att prioritera familjelivet.


Familjebehandling är det mest utvecklande och spännande jag har jobbat med, men samtidigt otroligt tungt och energikrävande. Det får bli sen när småbarnsåren är över.Att laga mat är nog min terapi efter en jobbdag med känslomässigt krävande samtal. Bra nyttig god från grunden lagad mat är något jag vill ha tid och ork till.


Sen var det armbandet... Med en av ungdomarna på jobbet ska vi arbeta för bättre sömn- och aktivitetsvanor, därför kommer jag att i en månad testa en app/armband som mäter just det. Blir spännande att se hur mycket/lite jag egentligen sover och rör mig! To be continued... 


På tåget på väg till Småland. Ensam. Det är en ovanlig men inte helt obekväm situation och även om jag kommer sakna ihjäl mig efter Alma och Philip idag och imorgon så är lite egentid precis vad jag behöver. Kunna läsa bok på tåget. Kunna avsluta alla meningar när jag pratar med mamma, pappa och syster. Kanske ta en lång promenad i skogen. Vakna när jag vill imorgon. (Nästan, för imorgon förmiddag ska jag på intervju för ett jobb jag verkligen vill ha.) Sist jag var ifrån Alma en hel natt var för ett år sen, så det var nog dags nu :)


Igår ville jag intensivumgås med min fina familj, men de senaste dagarna har jag varit så trött att jag knappt kunnat stå på benen. Så istället gick jag och la mig. Hann möta upp dem en stund för lite fika och lek och pyttepyttelite sol!


Dagar med sömnbrist försöker jag öva på detta:

Acceptera - och handla sedan. Vad nuet än innehåller, acceptera det som om du hade valt det. Arbeta alltid med det, inte emot det. Gör det till din vän och allierade, inte till din fiende.


Lördagskväll och hemlagad pizza! Sedan hade vi bil-race (tåget vann) och Philip drömmer om ett hus så att alla i familjen kan ha varsin radiostyrd jeep att köra på hinderbanor med. Jag drömmer om ett hus med öppen spis och vintrar med snö.